Black Box Architects | Pataua Beach
15864
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15864,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Pataua Beach

Category
Residential
About This Project

This Northland bach creates a relaxed holiday environment through casual planning and the use of a palette of natural timbers both inside and out.

 

A series of decks provides a number of outdoor opportunities depending on sun and wind allowing most of the living to happen outdoors.

 

Simplicity of design is the key with a single mono-pitch roof floating over the building forms beneath.

 

To differentiate the holiday home from a normal house and extend the relaxed atmosphere, there is no formal front door, with guests arriving via a front entrance deck. The garage is akin to a box that slides into the interior of the house, with the variable shiplap cedar cladding carrying through. This wall also acts as a fireplace surround, lending a rustic look to the interior

 

The external cedar cladding is finished in a silver stain that will allow the wood to silver naturally in a uniform way, keeping the holiday home low-maintenance in years to com