Gisborne | Black Box Architects
15879
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15879,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Gisborne

Category
Residential
About This Project

Nestled into a wide river valley and surrounded by hills of forestry and pasture, all aspects of this one hectare property on the outskirts of Gisborne enjoy fantastic rural views

 

To make the most of these vistas the plan of the house places the main living and family spaces to the north for the sun and all bedrooms to the west for the river outlook. With a floor area of 285m2 the home contains two living areas, four bedrooms, a study and a generous office for the owner’s IT consulting business

 

The kitchen/dining/family space opens out on three sides to create a glass-house feel to capture all-day sun while the living room to the west is separated by  a wide sliding door to create a more enclosed ‘snug’ feeling  

 

Externally the main building form is defined by a single long sloping mono-pitch roof rising from the south to encompass the upper level master bedroom to the north.

 

This form sits comfortably into the surrounding landscape while delivering a stunning home that suits the owner’s lifestyle