Parekura Bay | Black Box Architects
16101
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16101,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Parekura Bay

Category
Residential
About This Project

Overlooking the beautiful Parekura Bay in the Bay of Islands, this holiday home nestles into its sloping site while opening out to the sweeping northerly views across the bay to the islands beyond.

The plan provides a clear definition between the central living wing and the L-shaped bedroom wing which wraps around the back of the living to create a more sheltered rear courtyard providing extra outdoor living options out of the summer northerly sea breezes.

The living wing connects to this sheltered courtyard while also connecting to the north-facing deck via generous sliding doors. These doors stack back to provide a 7.5m wide opening to blur the division between inside and out by essentially removing the wall. This also provides an uninterrupted connection to the fantastic views.

Wide overhangs to the living wing deck control the sun to avoid summer over-heating while providing sheltered outdoor living spaces which can be enjoyed in all weather.