Glendowie | Black Box Architects
16150
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16150,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Glendowie

Category
Renovations
About This Project

This existing Glendowie residence was a traditional weatherboard family home with a difficult garage access raised 1.5m above road level with a steep driveway.

The opportunity to develop a garage with a level access and parking area provided an opportunity for the owners to sensitively develop the entire home and property.

Architectural significance wasn’t the primary objective, instead a carefully considered improvement to the road elevation was delivered integrating materials including the existing brick and weatherboard and re-roofing in Colorsteel profiled metal to replace the original metal tile roof.